vrijdag 5 maart 2010

Weg

Ik, Jij, Wij, Passé! Agnes Kant is weg. Ze had zeker het vertrouwen van de partij, maar de kiezers lieten in peilingen en kiesuitslag iets anders blijken. Het leek haar beter om te gaan, zodat haar schaduw niet over de campagne zou hangen. Petje af.

Het kan ook anders en heet Rita. Een kleine bloemlezing? Januari 2006: De Europese eenwording is in volle gang. Minister Rita vindt dat Nederlands op straat verplicht moet worden. Ze mag blijven. Juni 2006: Er is een probleem dat Hirsi Ali heet en Rita krijgt een motie van afkeuring. Zij vertrekt niet, dus doet D66 dat maar. Einde coalitie. September 2007: Rutte versus Rita. Ze wordt verwijderd uit de VVD.
IJzeren Rita vindt zichzelf Roestvrij Stalen Rita. In beide materialen wemelt het niet van de hersencellen.

Hoe zal het aflopen met Opperharlekijn Kopsekant? Hij lijkt wel van Teflon!!! En reken maar dat het kookt binnen het CDA. Ook 24% van de kiezers heeft laten blijken Balkje beu te zijn. En wie zal de rol van Judas vervullen? Ab Klink? Eerder Maxime Verhagen of Camiel Eurlings. Snode mannen, die de verlossing van de biechtstoel beter kennen dan hun aanvoerder uit Zeeland.

Geen opmerkingen: