dinsdag 9 maart 2010

Vertrouwen

Ruim voor de finale is het hele team er weer mee gestopt. Het gras was te groen, de bal te rond en de tegenstander bood verzet. Een kwart van de fans wil een andere aanvoerder. Zij vinden het genoeg; na vier keer wordt het tijd voor een ander. De directie vindt van niet. De krijtstrepen zijn misschien te recht, maar de aanvoerder staat niet ter discussie.

Voorzitter Peter van Heeswijk zegt dat Balkenende de juiste persoon is voor het lijsttrekkerschap, omdat hij bewezen heeft dat hij een 'stabiele koers voor het land kan uitzetten'.
Meneer van Heeswijk, kent u het verschil tussen platleggen en platliggen? Die vraag rijst, omdat u met het onderscheid tussen uitzetten en uitzitten wat moeite lijkt te hebben. Jan Peter heeft niks uitgezeten.

Uw CDA krijgt veel steun op het vergrijsde platteland, waar je de keukendeur open laat staan als je boodschappen gaat doen. Niemand haalt er iets weg.
Er zijn veel vettere vissen. U heeft met JP en trawanten onder de bedden in de zorg gekeken en denkt dat er zeker zes miljard ligt. Dat heeft uw fatsoen-moet-je-doen-club in december gezegd.

Beste mensen buiten de steden. Laat de deur gerust open als u weggaat. Ik hoop dat u gezond genoeg blijft om te bedenken dat u vanwege uw leeftijd geen baat heeft bij de verdere uitholling en platlegging van de zorg.

En of ikzelf ook al zorgbehoevend ben? Mwa, er komt alleen wat rook uit m'n oren.

1 opmerking:

henri van veen zei

jouw achtergrondkleur is cda-groen...