dinsdag 23 maart 2010

Provinciebreed

De provincie Utrecht voert campagne om de afvalscheiding te verbeteren. Alle Utrechtse adressen ontvangen Afvalnieuws, vier pagina's A4 met telkens een ander thema: glas, plastic, GFT, papier, etcetera. Dit is "een provinciebrede campagne, die aansluit bij de gemeentelijke afvalcommunicatie". Het staat er echt.

Een inwoner van Utrecht produceert gemiddeld 665 kg aan huishoudelijk afval per jaar. 19 kilo glas gaat naar de glasbak, 12 kilo belandt in het restafval. En die 12 moet terug naar 5. Dat is toch een nobel doel.

Wat mag er wel in de glasbak? Keukenglas, drankenglas en glas uit de badkamer. Wat dat betekent staat erachter. Maar kristalglas, vuurvast glas, vensterglas en opaalglas mogen niet.
Parfumflesjes gaan in principe dus in de bak, maar niet als ze van opaalglas zijn. Wat betekent dat mama, opaal? En drankenglas omvat geen glazen, maar flessen. Glazen zijn waarschijnlijk kristalglas of vuurvast. Restafval!

Bent u er nog bij, voor de overige themanummers? Nee toch?! Ik denk dat het Afvalnieuws bij de meeste huishoudens op de bodem van de GFT-bak gaat. Tegen de viezigheid.

Geen opmerkingen: