donderdag 4 maart 2010

MBP?

Edelgeertman van Onderbuik tot Schwarzkopf-Pruik heeft gefeest in Almere. Wij gaan het land veroveren, roept hij. Ja Geert, en dan? In een besloten vereniging is het niet zo moeilijk om de contraminetouwtjes in handen te houden. Jij hebt ook maar twee knuistjes. En weinig vrienden, zoals je zelf zei.

Het CDA en de PvdA hebben veel in moeten leveren. Geen verrassing, behalve voor onze Opperharlekijn Kopsekant waarschijnlijk. D66 is vooruitgeschoten, net als Groen Links. In Utrecht is GL zelfs de grootste geworden.

In dat licht wil ik even iets verklappen. Een dag voor de verkiezingen deed een Hoge Boom van het CDA in zijn blog een uitspraak. "Links heeft niets geleerd van de opmars van Pim Fortuyn." Ik wil zijn naam niet noemen -sommige mensen moet je tegen zichzelf in bescherming nemen.
(Hoewel... Nou vooruit, met zo'n Balkje over zijn ogen heet hij Gieter van Peel.)

Over het leervermogen van zijn eigen gezelschap kan hij zich na vier keer schipbreuk klaarblijkelijk niets meer herinneren, de ziel. Had hij maar gewacht tot de haan drie maal gekraaid had. Ze zijn 182 zetels kwijt.

Die zijn vooral bij de lokale partijen aangespoeld, ondanks de allerlaagste opkomst.
De lokalen hebben samen 358 zetels, wat neerkomt op 4,4%.
In de weken voor 3 maart is het vaak gezegd: De kiezers zijn hun vertrouwen kwijt. Ze haken af, of stemmen radicaal anders.
Het volk keert zich af van de Oude Namen en is bereid om willekeurige anderen meer krediet te geven.

Zelfs de MBP zou zetels hebben gekregen. Hoewel hij nog niet bestaat, zie ik grote kansen. Warme band met het koningshuis en het volk, maar tegelijkertijd op de wereld gericht. Hun motto luidt: "De meeste dromen zijn bedrog." De Marco Borsato Partij.

Leve de Democratie!

2 opmerkingen:

henri van veen zei

vvd-er rutte kraaide ook de victorie. in dat licht ben ik benieuwd wat er gebeurt met de vvd op 9 juni wanneer niet alleen in den haag en almere maar ook in de rest van nederland op wilders kan worden gestemd. de vvd zou wel eens kleiner kunnen worden dan gedacht.

William zei

MBP? GSA!
"Zij die die geschiedenis kennen..."
De GadeSlagAder Partij!

PS: maak de columns niet te lang. Moet voor werkende leuk blijven om op een verloren moment te lezen :-)