zaterdag 3 april 2010

Van de hoge

"Je ziet aan mijn haar hoe schoon ik ben." zei Geertje. "En ik ben de beste zwemmer. Ik kan de badmeester les geven." De anderen keken naar het haar van de nieuwe jongen. Het stond op zijn hoofd als een trotse bos narcissen.

Het duurde wel lang voordat hij ook een keer naar het zwembad ging. Toen hij een sms met heel veel namen kreeg, begreep hij dat het moest gebeuren.
In de kleedkamer begon iedereen te schreeuwen. Geertje had twee drijfmouwtjes bij zich! "Jullie zijn knettergek." zei hij. "Vertrouwen jullie die badmeesters?" En hij blies zo hard dat zijn schaamrood kon doorgaan voor ademnood.

Na het douchen sprongen ze allemaal in het diepe, behalve Geertje. Hij liep naar de badmeester met de bruine krullen, keek of de andere kinderen hem zagen en riep: "Jouw moeder heeft een hoofddoek."
"Wat zeg je?" vroeg de badmeester, maar Geertje rende weg en beklom hijgend de hoge. De andere kinderen keken naar boven en zeiden niks. De badmeester kwam dichterbij. Beneden lag het water. Geertje plukte aan zijn voorhuid en keek naar de drijfmouwtjes. Er liep er een leeg.

Geen opmerkingen: