zondag 11 april 2010

Kippen zonder kop

De landbouwstruis heeft nieuw zand om zijn kop in te steken! Afgelopen week is er een kippenstal met kunstgras geopend. Ik vrees voor weer een trend, die mensen afleidt van de waarheid: Geld dat stom is, maakt recht wat krom is.

Resistente bacteriƫn zitten inmiddels in dieren, mensen en de bodem. Minister-op-de-valreep Verburg wil dat het gebruik van antibiotica over drie jaar gehalveerd is. Hihi! Wat zegt ze nou?

Voor 1 september moet een commissie concrete voorstellen doen. Om de put te dempen? Financieel en medisch valt er geen kalf te redden. Het is te laat. En bij iedere uitbraak van een ziekte in de veehouderij roepen we dat een paar keer, kijken naar het bankafschrift en zijn gerust; Nederland blijft tweede, na de VS.
De minister vindt het buitengewoon opmerkelijk dat 5% van de dierenartsen volgens deskundigen 80% van de antibiotica voorschrijft. Daarom gaat ze met de beroepsvereniging praten.

Kunstgras als oplossing; dierenartsen als zondebok? Het probleem zit thuis en eet nog een kipnugget. Uit de aanbieding. Lekker.

Geen opmerkingen: