dinsdag 9 november 2010

Kiplekker

"Je zult verbaasd zijn te horen dat de Nederlandse pluimveesector een belangrijke bijdrage levert aan een duurzame én leefbare wereld -en daar al jaren serieus in investeert. De kip is "groener" dan je denkt!"

En of ik verbaasd was, toen ik deze advertentie van de puinveesector las. Verbijsterd! Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen. Op www.kipkiplekker.nl gaat de vos nog even voort.

Wat de meeste eters niet weten: behalve Salmonella Gallinarum is er nu ook het Gumboro-virus. De uitval bij opfokleghennen bedraagt binnen enkele dagen 50 to 90 procent.
De Gezondheidsdienst voor Dieren meldt: "Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal bedrijven met Gumboro-problemen dus hoger dan de elf officieel besmette bedrijven die we nu hebben."

Officieel verontrust ga ik naar de site van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders. "Er worden nog steeds nieuwe gevallen van Coryza en Salmonella Gallinarum gemeld. De NOP roept op om voldoende hygienemaatregelen te nemen om insleep te voorkomen."

Coryza; dat is drie! En ze durven hun site kipkiplekker te noemen?!

Deze naam smaakt mij te veel naar gekakel. Na wat zoeken zie ik dat www.kiplekker.nl -met 1 kip- een beveiligingsspecialist is.

Nee, dit verzin ik niet.

Geen opmerkingen: