vrijdag 27 augustus 2010

Bonjour!

Je ene opa was van adel en sloeg op de vlucht voor het rode leger. De andere was een sefardische jood uit Griekenland die katholiek werd.
Jij bent in Frankrijk geboren en gebleven. Kansen zijn je ondanks een Hongaarse achternaam nooit ontzegd. Sterker nog; jij hebt als kleinzoon van immigranten zelfs Monsieur le Président kunnen worden.

Nu komt het moment waarop ik het niet meer begrijp. (En ik ben niet de enige.)

"Maar ook heeft Sarkozy geopperd binnenkort bij wet te regelen dat allochtone misdadigers die zwaar geweld hebben gepleegd tegen de politie voortaan hun Franse nationaliteit kan worden afgenomen. Franse intellectuelen, mensenrechtenorganisaties en zelfs een VN-commissie hebben de voorbije dagen geschokt gereageerd. Ze stellen dat het ontruimen van de zigeunerkampen, de uitzettingen en het dreigen met het staatsburgerschap te ontnemen nog eens benadrukken dat in Frankrijk aantoonbaar sprake is van ‘een toename van racisme en xenofobie’. " ( Citaat Trouw)

In het afgelopen jaar heeft de Franse regering 10.000 Bulgaren en Roemenen -het waren vooral Roma- per vliegtuig naar hun eigen EU-land gestuurd.
Waarom dat in La Douce France niet tot rellen heeft geleid? Volgens een peiling van Le Figaro is 79% van de ondervraagden het met de ontruimingen eens.

Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap was het toch? En vrij verkeer van personen?

1 opmerking:

bryk zei

all pigs are equal enz